Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο

Διαμέσου της θάλασσας των αστεριών
Ύστερα από περιπλανήσεις δύο περίπου χρόνων σε βιβλία φυσικής, χημείας κι αστρονομίας στην αρχή και ιστοσελίδες της Nasa, της Esa, επιστημονικών on line περιοδικών κι ατομικές σελίδες αστρονόμων κι αστροφυσικών στη συνέχεια, νομίζω ότι μπορώ σιγά - σιγά να ξεκινήσω το δικό μου ταξίδι στον Κόσμο.
Τις επόμενες ημέρες θ' ανασυντάξω τις αναρτήσεις που έκανα από τον Δεκέμβριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008 κι άλλες από αυτές θα χρησιμοποιήσω άμεσα, άλλες αργότερα. Έχω συγκεντρώσει - και συνεχίζω να συγκεντρώνω - αρκετές ειδήσεις που όμως χρειάζονται μετάφραση και ταξινόμηση. Δεν γνωρίζω ακόμα το πλήρες περιεχόμενο της κάθεμιάς, όταν τις μεταφράσω ωστόσο θα τις αναρτήσω στην ημερομηνία δημοσίευσής τους.
Δεδομένου ότι όλες οι εξελίξεις γράφονται στα αγγλικά, βρίσκω σωστό να κάνω η ίδια τη μετάφραση ώστε να εξοικειωθώ με τις έννοιες και τα περιεχόμενά τους. Είναι χρονοβόρο, αλλά πολύ εποικοδομητικό. Άλλωστε δεν βιάζομαι, μ' ενδιαφέρει να μάθω.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι αφού γράψω μία ανάρτηση για την θέση μας στον Σύμπαν και δηλαδή τον τόπο αναχώρησης, να ξεκινήσω - παραδοσιακά - για τους αστερισμούς. Προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: